Следвайте Гласове в ТелеграмИзпълнителният съвет на Международния олимпийски комитет (МОК) взе

...
Следвайте Гласове в ТелеграмИзпълнителният съвет на Международния олимпийски комитет (МОК) взе
Коментари Харесай

МОК пусна руснаци и беларуси на олимпийските игри в Париж

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Изпълнителният съвет на Международния олимпийски комитет (МОК) взе решение да допусне спортисти от Русия и Беларус на игрите в Париж 2024 в качеството им на неутрални състезатели.

Това се споделя на уеб страницата на комитета, с което се поставя завършек на проължилата близо година неопределеност по отношение на това дали ще бъде позволено на олимпийци от тези две страни да се състезават на летните игри следващата година поради войната на Русия в Украйна и помощта на Беларус за тази експанзия.

" Изпълнителното бюро на Международния олимпийски комитет реши, че самостоятелните неутрални спортисти (AIN), които са се квалифицирали посредством съществуващите системи за подготовка на интернационалните спортни федерации (IF) на игралното поле, ще бъдат оповестени за възможни да се състезават на олимпийските игри Париж 2024, в сходство с изискванията, разказани по-долу. Индивидуалните неутрални спортисти са спортисти с съветски или беларуски паспорт. Ще се ползват строгите условия за допустимост, основани на рекомендациите, издадени от ИБ на МОК на 28 март 2023 година за интернационалните федерации и уредниците на интернационалните спортни събития ", се споделя в изказването на МОК.

Инфо: segabg.com

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР